27. maj. 2016
Af Trine Larsen

Prinsesse Leonore dansede i kirken

Prinsesse Madeleine og prinsesse Leonore.
Prinsesse Madeleine og prinsesse Leonore.
Foto: All Over/BILLED-BLADET
Prinsesse Madeleines to-årige datter, prinsesse Leonore blev det kongelige barn, som stjal billedet til dåben af hendes fætter, prins Oscar - for hun dansede og hyggede sig under dåben

Når man kun er to år kan en tre kvarter lang dåbsceremoni godt blive lidt lang og kedelig. For prinsesse Madeleines to-årige datter, prinsesse Leonore faldt tiden lidt lang, selvom hun blev indraget og fik lov at opleve flere ting, siddende på sin mors arm, under dåben af fætter prins Oscar i Stockholm slotskirke.

Prins Oscar er kronprinsesse Victoria og prins Daniels andet barn.

For mens de 170 voksne gæster i kirken afsagde trosbekendelsen, gik prinsesse Leonore fuldstændig uforstyrret af det højtidelige øjeblik frem foran biskop Antje Jackelén og begyndte at danse lidt rundt. Først tog prinsessen nogle dansetrin, som om der var musik, inden hun begyndte sin egen lille fest ved, at snurre rundt om sig selv.

https://imgix.billedbladet.dk/leonore450.jpg
Foto: AOP

Prinsesse Leonore tæt på uheld

Prinsesse Madeleine tog, ligesom resten af kongefamilien, hele situationen med et stort smil og besluttede sikkert, at det var bedre at lade sin datter snurre lidt rundt på gulvet, fremfor at stoppe hende og gøre hendes glæde til gråd.

Prinsesse Leonore stod på et tidspunkt også oppe på sin stol, og her var det ved at gå galt. Den lille stol væltede og prinsesse Madeleine nåede ikke at gribe sin datter, der faldt ned på gulvet. Heldigvis sad én af prins Oscars faddere, prinsesse Madeines fætter, Oscar Magnusson lige ved siden af og kunne hjælpede gribe ind og afværge ulykken.

Den lille prinsesse Leonore faldt da også så blødt på det tykke ægte tæppe i kirken, at hun blot kunne rejse sig og med et hurtigt stykke slik i munden, en hyggelig placering på sin mors skød og med et program til at aflede opmærksomheden i hånden, var hun hurtigt klar igen.

I det hele taget var prins Oscars dåb præget af afslappet munterhed og kærlighed, hvor alle så ud til at stortrives. Også dåbsbarnets storesøster, prinsesse Estelle opførte sig eksemplarisk, selvom også hun et par gange forlod sin lille gyldre stol mellem far og mor for at se sig omkring.

Drømmer du om en gratis rejse? Klik her!

Læs mere om: