27. feb. 2014
Af Hanne Rask

Prinsesse Leonore døbes i forsommeren

Prinsesse Leonore.
Prinsesse Leonore.
Foto: Christopher O'Neill
Prinsesse Madeleine og Christopher O'Neills datter skal til døbefonten i løbet af få måneder.

Der kommer næppe til at gå meget mere end tre måneder, før Sveriges lille nye prinsesse skal døbes.

Onsdag blev det afsløret, at navnet er Leonore Lilian Maria, og ifølge Svensk Damtidning er det blevet offentliggjort i den forbindelse, at dåben vil finde sted i forsommeren. Det er også meddelt, at dåben skal finde sted i Sverige, i det kongelige kapel, hvor hendes forældre, prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill, blev gift. Den lille prinsesse Leonore bliver dermed døbt ind i den svenske kirke, og ikke i den katolske, som hendes far tilhører.

Prinsesse Leonore kan i teorien forvente at skulle tilbringe sine første seks år i USA, hvorefter familien muligvis vil bosætte sig i Sverige, da det forventes, at den lille prinsesse Leonore skal tale et fejlfrit svensk, have en svensk skolegang og svensk studentereksamen, såfremt hun skal indgå i den svenske arvefølge. Hun skal nemlig være i stand til at repræsentere det svenske rige, når hun udfører sine officielle pligter. Det vides dog ikke, hvordan familiens planer er i den retning.

Men ingen tvivl om, den lille pige vil blive berejst. Både USA og Sverige vil være lande hun bliver tæt knyttet til, og ligesom sin far har hun to statsborgerskaber. Og så vil hun ikke mindst få gavn af, at hendes navn, prinsesse Leonore, lyder smukt på både svensk og engelsk.

Læs mere om: