18. feb. 2017
Af Ulrik Ulriksen

Prinsesse Madeleine afløser kronprinsesse Victoria

Prinsesse Madeleine
Prinsesse Madeleine
Foto: All Over
Mens Sveriges kronprinsesse Victoria er på familieferie, overtager prinsesse Madeleine et par af sin storesøsters opgaver.

Prinsesse Madeleine og hende mand Chris O’Neill får fremtrædende roller, når der er canadisk statsbesøg til Sverige i næste uge. Madeleine og Chris skal allerede på statsbesøgets første dag være i centrum sammen med kongeparret. Da prinsesse Madeleines storesøster kronprinsesse Victoria er fraværende, når Canadas generalguvernør David Johnston med frue kommer på besøg, bestyder det meget, at der er en vikar med særlig kvalitet ved kong Carl Gustaf og dronning Silvias side. Og i Sverige ser man frem til, at prinsesse Madeleine og hendes Chris for første gang sammen får en så fremtrædende rolle under et statsbesøg.

Prinsesse Madeleine får travlt i Sverige

Der er dog mere end statsbesøget på programmet for Madeleine, når hun tager turen fra sit hjem i London til Stockholm i Sverige. Der er også andre officielle opgaver i prinsessens arbejdskalender ifølge det svenske kongehus' kommunikationschef Margareta Thorgren.

Kronprinsesse Victoria er tilbage i marts

Kronprinsesse Victorias fravær fra de mange vigtige officielle opgaver hjemme i Sverige skyldes, at hun og prins Daniel sammen med deres børn Estelle og Oscar har taget en slags forældreorlov. Familien er rejst udenlands for at få tid til hinanden, inden deres ældste barn Estelle begynder i skole. – Rejsen har været planlagt længe, men eftersom børnene er med, er dette ikke en officiel rejse, siger Margareta Thorgren fra det svenske kongehus' informationsafdeling. Hun fortæller desuden, at kronprinsesseparret er hjemme igen på arbejde for kongehuset i marts.

LÆS MERE: Prinsesse Leonore snor sin far om sin lillefinger

Læs mere om: