Lørdag, 10. maj 2014 - af Malan Joensen

Prinsesse Madeleine: Bring pigerne sikkert tilbage

Christopher O'Neill og prinsesse Madeleine den 7. juni 2013 i Stockholm.
Christopher O'Neill og prinsesse Madeleine den 7. juni 2013 i Stockholm.
Arkivfoto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Den svenske prinsesse opfordrer til, at de mange bortførte nigerianske skolepiger frigives.

Prinsesse Madeleine har på sin Facebookprofil delt en New York Times-klumme, der handler om bortførelsen af knap 300 skolepiger i Nigeria – en sag, der tydeligvis optager prinsesse Madeleine.

Hun ledsager opslaget af ordene: ”How is this possible? Please bring these girls back safely!” (på dansk: “Hvordan er dette muligt? Bring pigerne sikkert tilbage!”).

Ifølge Politiken blev de knap 300 nigerianske skolepiger i alderen 12-17 år den 14. april bortført af den militante gruppe Boko Haram, der kæmper for at få en islamistisk stat. Pigerne blev kidnappet fra en pigeskole i Chibok i den nigerianske delstat Borno.

Sagen har vakt international opsigt og flere lande, blandt andre USA og Kina hjælper med eftersøgningen. Politiet i Nigeria har udlovet en dusør på 1,6 millioner kroner for oplysninger, der kan føre til de bortførte piger.

Og nu opfordrer prinsesse Madeleine altså også til, at man kæmper for at finde pigerne. Opfordringen er blevet slået op hendes Facebookprofil to gange og de to opslag er indtil videre blevet delt over tusind gange.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden