Prinsesse Madeleine:
Prinsesse Madeleine er alligevel ikke erhvervsaktiv

Ægteparret Chris O´Neill og prinsesse Madeleine.

Ægteparret Chris O´Neill og prinsesse Madeleine.

Foto: AOP
Det svenske hof har nu præciseret, at prinsesse Madeleine ikke har gjort noget forkert i forbindelse med sit medejerskab af sin mands virksomheder.

Prinsesse Madeleine skabte røre i de svenske medier, da det i sidste uge kom frem, at hun er opført som både medejer og vicepræsident i nogle af sin mands finansvirksomheder. Det anses for god tone i Europas kongehuse, at de kongelige ikke er erhvervsaktive, og nu har det svenske hof i en pressemeddelelse understreget, at det heller ikke er tilfældet med prinsesse Madeleine.

- Prinsesse Madeleine ejer en minoritetsaktiepost på fem procent i tre af Hr. Christopher O´Neills erhvervsdrivende virksomheder. De resterende 95 procent ejes af Hr. O´Neill. Prinsesse Madeleines ejerandel giver ikke ret til aktieudbytte i nogen af virksomhederne, hedder det i pressemeddelelsen, som fortsætter:  

- Prinsesse Madeleine er ikke ansat i nogen af virksomhederne, hun indgår ikke i nogen af virksomhedernes ledelse og oppebærer heller ikke gage fra virksomhederne. Prinsesse Madeleine beskæftiger sig ikke med erhvervsvirksomhed. Ejerskabet af minoritetsposterne er ikke i konflikt med, hvad prinsesse Madeleine som medlem af kongehuset kan eje.

Således det svenske hof, som dermed har demonteret en tikkende bombe, som begyndte at tikke, da det tyske ugeblad Bunte begyndte at skrive om sagen. Siden kunne den svenske avis, Expressen, dokumentere, at Madeleine stod opført som "vice president" i Chris O´Neills finansvirksomheder, Wilton Payments og Belgravia Investments.

Chris O´Neill har udtalt, at hans kones vicepræsident-titel var ren proforma for, at han kunne åbne bankkonti i virksomhedernes navn. Hendes navn er siden fjernet fra virksomhedens ledelse.  Chris O´Neill har yderligere understreget, at prinsesse Madeleine kun har fem procents stemmeret i hans virksomheder, men hverken besidder økonomiske interesser eller anden form for indblanding i hans forretninger.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden