6. jun. 2011
Af af John Lautrup

Prinsesse Madeleine hjælper far

Prinsesse Madeleine
Prinsesse Madeleine
Foto: AOP
I dag er der nationaldag i Sverige, og Carl Gustaf samler hele familien i Stockholm.

Kong Carl Gustaf får en smule tiltrængt opbakning, når hans yngste datter, prinsesse Madeleine, i dag vender hjem fra USA for at slutte sig til familien på Sveriges nationaldag.

Til daglig bor Madeleine i USA, og der har længe floreret rygter om, at hun har et anstrengt forhold til sin far, men forholdet er altså ikke værre, end at hun i dag står ved hans side midt i hans livs værste storm.

Carl Gustaf beskyldes for utroskab og anden lystig omgang med letpåklædte damer, hans venner har gennem kriminelle kontakter forsøgt at købe angiveligt kompromitterende billeder af ham, og han slap mildest talt ikke godt fra et interview i sidste uge, hvor han uden overbevisning benægtede alt.

Så det er en alvorligt anskudt regent, der i dag står på Skansen omgivet af sin familie og vinker til sine skeptiske undersåtter. Hans popularitet rasler ned i meningsmålingerne.

Måske kan Madeleine afbøde faldet lidt. Det var længe tvivlsomt, om hun overhovedet ville deltage i nationaldagen. Hun åbnede i går en udstilling i Philadelphia, men hastede altså hjem umiddelbart efter.

- Ambitionen har altid været, at hele kongefamilien skal være sammen på nationaldagen. Kongen og dronningen er glade for, at det har kunnet løse sig, siger hoffets informationschef, Bertil Ternert, til Aftonbladet.

Læs mere om: