Torsdag, 3. januar 2013 — af af Jan Bergman

Prinsesse Madeleine mister opbakning

Prinsesse Madeleine
Prinsesse Madeleine og Chris bliver gift den 8. juni.
Foto: Kungahuset.se
Trods kongelig forlovelse og sommerbryllup har svenskerne den laveste tillid til prinsesse Madeleine nogensinde.

Når prinsesse Madeleine den 8. juni forsegler sin kærlighed til Chris O'Neill, bliver det med den laveste opbakning fra det svenske folk nogensinde.

Ikke fordi svenskerne ikke ønsker et kongeligt bryllup, men fordi tilliden blandt svenskerne til prinsessen er den laveste nogensinde, viser ny undersøgelse foretaget af den svenske avis Aftonbladet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ifølge undersøgelse får prinsesse Madeleine kun et snit på 2,5 ud af fem mulige. Det er en nedgang fra året før, hvor hun scorede 3,1 i samme undersøgelse, skriver vg.no.

Prinsesse Madeleine rangerer lavest på listen af kongelige, hvor hendes storesøster kronprinsesse Victoria ligger i toppen med en score på 4,2.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Årsagen til prinsesse Madeleines lave snit skal sandsynligvis findes i hendes manglende tilstedeværelse i Sverige. Prinsessen bor og lever som bekendt i new York, hvor hun blandt andet mødte sin kommende mand Chris.

Svenskerne kan have svært ved at forene sig med en prinsesse, der trods et stort arbejde for hjælpeorganisationen Childhood ikke er så synlig i deres hverdag, som resten af kongehuset.

Således har kritikken ofte gået på, at prinsesse Madeleine ikke repræsenterer kongehuset ofte nok, og at hun hellere vil leve et luksusliv væk fra pligter og gøremål.

Kongehuset er allerede nu i fuld sving med at forberede prinsesse Madeleines bryllup med Chris den 8. juni. Hoffet har meldt ud, at de løbende vil opdatere med detaljer omkring brylluppet, der bliver afholdt i Slottskyrkan i Stockholm.

Mon ikke vi kan forvente, at opbakningen til prinsessen vil stige i takt med, at vi nærmer os datoen for det store kongelige bryllup i den svenske hovedstad? Og mon ikke svenskerne på ny får tillid til deres prinsesse, når de ser hende lykkelig i brudekjole ved siden af sit livs udkårne. Indtil da må Madeleine leve med at have den laveste opbakning blandt svenskerne i kongehuset.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden