23. nov. 2011
Af af Bent Sennenwaldt

Prinsesse Madeleine til Kina og Mongoliet

Prinsesse Madeleine
Prinsesse Madeleine
Foto: AOP
Sveriges prinsesse Madeleine gør et stort arbejde for at hjælpe forældreløse børn i Asien.

Den 29-årige prinsesse Madeleine, Sveriges yngste prinsesse, har i nogen tid været protektor for organisationen Childhood og har i den egenskab været på besøg i Kina og i Mongoliet.

Childhood arbejder med et program, der hedder "Half the Sky", der hjælper børn, som er blevet forladt af deres forældre, og som nu lever på børnehjem. Programmet sørger for, at børnene får et sted at bo, får mad og tøj og går i skole. Når børnene fylder 16, er de derfor særdeles godt rustede til at få et job og et sted at bo og klare sig uden hjælp fra organisationen.

- Jeg har været i Kina før, men det er hver gang en stor og gribende oplevelse at møde disse børn og personalet, som hjælper dem, sagde Madeleine, efter at hun igen var kommet hjem til Sverige.

- Det var dejligt at se, at "Half the Sky" nu også er begyndt at hjælpe børn i Mongoliet. Dér havde jeg aldrig før været. Jeg besøgte flere institutioner og var imponeret af det store arbejde, personalet gør for de børn, som deres forældre efterlader på gaden.

Prinsesse Madeleine besøgte institutioner i Changzhou, som ligger 200 kilometer øst for den kinesiske millionby Shanghai, samt en institution i byen Hohhot i Mongoliet.

Læs mere om: