Mandag, 27. november 2017 - af Juliane Olsen

Prinsesse Madeleine vil bryde tavshed om seksuelle overgreb

Prinsesse Madeleine

Prinsesse Madeleine

Foto: AOP
Som ambassadør for børneorganisationen World Childhood Organisation vil prinsesse Madeleine nu være med til at bryde tabuet om seksuelle overgreb.

Den 35-årige prinsesse Madeleine er dybt engageret i børneorganisationen World Childhood Foundation.

Derfor vil hun nu ifølge Svensk Damtidning være med til at bryde tavsheden omkring seksuelle overgreb mod børn.

- Et ud af fem børn i Sverige er blevet udsat for seksuelt misbrug – hvorfor er vi tavse om noget, der vedrører så mange mennesker?, skriver hun i en opdatering på Facebook.

Prinsesse Madeleine sætter fokus

Den svenske prinsesse er kendt for at være en aktiv bruger af det sociale medie, og hun ønsker altså nu at sætte fokus på sin organisations nye kampagne.

Selv offentliggør hun ofte private billeder, tanker og synspunkter, og for nyligt satte hun fokus på World Childhood Foundations kampagne #BRYTTYSTNADEN (#brydtavsheden red.)

Kampagnen handler om at bryde tavsheden om seksuelt misbrug mod børn, og prinsesse Madeline skrive i sin opdatering, at vi kan hindre mange misbrug.

En pige fortæller om overgreb 

Det sker nemlig ved at tale om problemet med hinanden og frem for alt med børnene, og i samme forbindelse har organisationen lanceret en kampagnevideo.

Her fortæller en række børn, hvad de har lavet i ferien, og her overrasker en pige ved at fortælle om det overgreb, hun næsten blev udsat for.

Selv om videoen ikke er virkelighed, så er det et godt eksempel på, hvordan en hverdagssituation realistisk kunne udspille sig, hvis tabuet blev brudt.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden