9. jan. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Prinsesse Sofia fik Carl Philip til at ændre en helt særlig vane

Prinsesse Sofia og prins Carl Philip
Prinsesse Sofia og prins Carl Philip
Foto: Allover Press
Sveriges prinsesse Sofia har ikke blot fået prins Carl Philips hjerte til at banke hårdere og hurtigere. Hun har også åbnet hans øjne for sundere levevis.

Sveriges prins Crl Philip fortæller i en helt ny bog om sine madvaner, og om at han faktisk efter mødet med sit hjertes udkårne, prinsesse Sofia, ændrede vaner til det sundere i forbindelse med madlavning.

- Siden jeg mødte Sofia og begyndte at lave mad til os, ændrede jeg mig, siger han i bogen "Gastronomisk kalender 2018".

Tidligere prioriterede Carl Philip kød

Prins Carl Philip er meget optaget af at tilberede mad, og denne interesse har betydet, at han blandt andet er i juryen, når "Årets kok" kåres på den anden side af Øresund.

I "Gastronomisk kalender 2018" erkender Carl Philip, at han i sin tid altid tænkte først på kød og protein og først derefter på kulhydrater og grøntsager, når han lavede mad. Det ændrede sig i 2010, da hans elskeede Sofia inspirerede ham til et nyt syn på prioriteringen i forbindelse med at lave og indtage mad.

Sofia rettede Carl Philips fokus mod grøntsager

Prinsesse Sofia spiser mejeriprodukter, skaldyr og fisk samt grøntsager, men kylling og rødt kød indtager hun slet ikke.

- Nu når vi laver mad derhjemme er der fokus på grøntsager og kulhydrater, proteinerne fylder mindre. Men det er også blevet lettere at lave gode, varierede retter med grøntsager som hovedingrediens.

- De vegetariske alernativer bliver hele tiden bedre, udtaler prins carl Philip i bogen og understreger, at han nyderat spise sundere.

Læs mere om: