Søndag, 13. september 2020 - af Ulrik Ulriksen

Prinsesse Sofia og hendes veninde i sorg

Frida Vesterberg og prinsesse Sofia
Frida Vesterberg og prinsesse Sofia
Foto: TV4
For Sveriges prinsesse Sofia og hendes veninde og kollega Frida Vesterberg er der både gode og sørgelige oplevelser i forbindelse med deres arbejde med unge i Sydafrika.

Prinsesse Sofia har for nylig fortalt om den store sorg, som ramte hende og veninden Frida Vesterberg i forbindelse med, at et af deres sydafrikanske ”Project Playground”-børn i 2013 blev fundet død – dræbt af knivstik i en fattig forstad til Cape Town.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sofia i sorg over drab

I TV4-dokumentaren ”Prinsesse Sofia – Project Playground” er der et indslag med den unge mand Ntsikoe Sebastian Khomani, som blev dræbt.

Han blev bare 15 år gammel, og hans store drøm var at blive professionel fodboldspiller.

Prinsesse Sofia er sammen med veninden Frida Vesterberg blandt hovedkræfterne i Project Playground, som hjælper fattige børn og unge i Sydafrika, og de beskriver den afdøde dreng som generøs, intelligent og god.

Kunne have gjort en forskel

– Han burde vokset op og blive en af de gode, en af dem som kunne bidrage til udviklingen af hans lokalsamfund, siger prinsesse Sofia i forbindelse med samtalen om hans død,

– Det er hjerteknusende at sidde foran en mor , som har mistet sit barn. Desperationen i hendes gråd var i vores ører mange nætter, siger Sofia, der sammen med Frida Vesterberg var i sorg.

– Men sådan er det at arbejde i disse miljøer. Man får ikke alle med sig i mål, lyder det fra prinsesse Sofia til TV4.

Har mistet børn og kolleger

– Vi har mistet både børn og kolleger, siger prinsessen, der udtrykker, at det er et krævende arbejde, der dog også byder på mange lyspunkter.

– Vi har hundredvis af historier, hvor vi har haft oddsene imod os, og hvor det alligevel er lykkedes os at få vendt situationen til noget positivt.

Meget mere i BILLED-BLADET

I BILLED-BLADET kan du se alle de nye billeder fra og læse alt om kronprinsparrets deltagelse i Flagdagen for Danmarks Udsendte, og så ser vi nærmere på tyve smukke år med Mary og Frederik.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden