Torsdag, 10. september 2015 — af Lene Skriver Bak

Prinsesse Sofia på sin første officielle udlandsopgave

Prinsesse Spfia i Sydafrika
Prinsesse Spfia i Sydafrika.
All Over Press
Månederne efter prinsesse Sofia giftede sig med prins Carl Philip har budt på mange ”første gang”-oplevelser og nu har prinsessen også haft sin første udenlandske opgave som kongelig.

Prinsesse Sofia har strålet af lykke siden det romantiske bryllup med prins Carl Philip, og efter en dejlig bryllupsrejse har hun kastet sig over de opgaver, en ny tilværelse om prinsesse fører med sig.

Siden juni-brylluppet har prinsesse Sofia både haft sin første opgave som kongelig, hvor han satte fokus på vold i de sydafrikanske townships og sin første rejse, da hun og prins Carl Philip besøgte deres hertugdømme Värmland.

Nu har prinsessen også klaret sin første udenlandske opgave.

Prinsesse Sofia i Sydafrika

Tirsdag var hun nemlig blandt talerne, da Global Child Forums holdt regionalt forum i Pretoria i Sydafrika.

Til forummet var repræsentanter for 15 lande fra det sydlige Afrika samlet og formålet var at opbygge et partnerskab for at beskytte børns rettigheder i det sydlige Afrika.

- Som en af grundlæggerne af Project Playground i Cape Town har jeg set min del af lidelse, fattigdom og svigt, men jeg har også set håbet glimte i børns øjne, når de får hjælp til at forme deres egne liv, sagde prinsesse Sofia blandt andet i sin tale.

Det var prinsessens svigerforældre, kong Carl Gustaf og dronning Silvia, der stiftede Global Child Forum i 2009 og formålet er at stimulere dialog og lederskab og forbedre børns rettigheder, som de er sikret i FNs børnekonvention. 

Se billederne af prinsesse Sofias forvandling siden hun forlovede sig med prins Carl Philip herunder:

GALLERI: Prinsesse Sofias forvandling til prinsesse

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden