12. jun. 2020
Af Marianne Singer

Prinsesse Sofia skiftede uniform ud med smuk sommerkjole

Prinsesse Sofia.
Prinsesse Sofia.
Foto: Erika Gerdemark, Kungl.Hovstaterna
Prinsesse Sofia var smuk i en chik rosa kjole, da hun ønskede de færdiguddannede studerende på Sophiahemmets högskola tillykke med en veloverstået eksamen.

Prinsesse Sofia skiftede for en stund sin arbejdsuniform ud med en elegant kjole, da hun som æresformand for Sophiahemmet, der både er et privathospital og uddanner plejepersonale, lykønskede de færdiguddannede studerende.

På grund af coronakrisen måtte den højtidelige ceremoni, der normalt finder på Stockholm Rådhus, foregå digitalt over et videolink.

Er stadig frivillig

Hoffet meddelte i midten af april, at prinsesse Sofia havde deltaget i et kursus på Sophiahemmet, hvor hun blev oplært for at aflaste plejepersonalet under coronakrisen.

I sin tale til det nyuddannede personale fortalte hun da også, at hun stadig er frivillig i plejeafdelingen.

Smuk sommerkjole

På den store dag var prinsesse Sofia smuk i en elegant og florlet rosa kjole med blomsterprint, der ifølge Svensk DAMtidning, er fra Ida Sjöstedt.

Samme svenske designer, der i sin tid kreerede hendes brudekjole, da hun sagde ja til prins Carl Philip.

Der er brug for jer!

Til opslaget på den Instagram-profil, som hun har sammen med prins Carl Philip, Prinseparet, skrev prinsesse Sofia:

"I dag var der eksamenshøjtid på Sophiahemmets högskola. Færdiguddannede sygeplejersker og specialsygeplejersker, der er brug for i en udfordrende tid indenfor sundhedsområdet. Jeg og rektor Johanna Adami deltog i deres eksamensdag digitalt for at ønske dem et stort og varmt tillykke!"

Hør hele prinsesse Sofias tale på den store dag her:

Læs mere om: