Tirsdag, 8. september 2020 - af Marianne Singer

Prinsesse Sofia stiger i graderne

Prinsesse Sofia. 

Prinsesse Sofia. 

Foto: Mega
Prinsesse Sofia er blevet nyt medlem af en helt særlig jury.

Prinsesse Sofia er en sej og flittig kvinde, der gang på gang imponerer med sin indsats, senest som en del af plejepersonalet på Sophiahemmet under coronakrisen.

Og nu har prins Carl Philips gang i et nyt spændende projekt. 

Fra prisuddeler til jurymedlem

I 2016 var prinsesse Sofia med til at uddele prisen Årets Ildsjæl under prisfesten Svenska Hjältar (Årets helte, red.). 

Og det må have gjort indtryk, for prinsesse Sofia er nu steget i graderne og denne gang blevet spurgt, om hun vil være medlem af den jury, der skal være med til at vælge prismodtagerne.

Og det har hun sagt ja til. 

Vigtige budskaber

Prinsessen bliver dermed et af ni jurymedlemmer i Svenska Hjältar, der skal udpege vindere til i alt seks kategorier, hvoraf en af dem er Årets hverdagshelt. 

– Det har været en stor udfordring for verden under coronakrisen. Arbejdet er ofte længere end fra ni til fem. Mange har arbejdet hårdt og meget og det har endda påvirket deres slægtninge og familier. Det er værd at hædre, siger prinsessen til Aftonbladet, der stiftede prisen i 2007. 

– Det føles både givende og vigtigt. Svenska Hjältar handler om vigtige budskaber som medmenneskelighed og civilcourage, lyder det endvidere fra hende. 

En ægte helt

Prinsesse Sofia definerer overfor avisen selv en helt som en person, der ser sine medmennesker og agerer, når nogen har brug for hjælp. 

Der er en helt særlig grund til, at prinsesse Sofia har sagt ja til at være med i juryen.

– Først og fremmest fordi vi vil opnå et menneskeligt sammenhold, hvor vi ikke bare gør tingene for os selv men også for andre. Det er vigtigt at give civilcouragen et løft. Vi har brug for mere medmenneskelighed, siger hun til Aftonbladet.

Stor prisfest

Prismodtagerne bliver udvalgt ud fra Aftonbladets læseres nomineringer. 

Priserne bliver uddelt ved en stor Svenske Hjältar-galla i december, der sendt på Aftonbladet.se og TV3. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden