15. jan. 2016
Af Ulrik Ulriksen

Prinsesse Sofia vil hjælpe ofre for netmobning

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-16647.jpg
Martin Høien
Internet-mobning er et stort problem i den vestlige verden, og i Sverige sætter prinsesse Sofia nu fokus på ofrene for den digitale form for mobning.

Prinsesse Sofia har valgt at sætte kræfterne ind på at komme internet-mobning til livs og at hjælpe de mange børn og unge, der er ofre for denne særlige form for digital mobning.

Problemet med drillerier og chikane via internettet og sociale medier som Facebook, Snapchat og Instagram er stigende i den vestlige verden, og i Sverige har man især over de seneste år fået øjnene op for fænomenet.

LÆS MERE: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia: Kønnet skal være en overraskelse

Prinsesse Sofia bruger royal bryllupsfond

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia stiftede en Bryllupsfond, da de blev gift sidste sommer.

Med midler fra denne fond vil prins Carl Philip og prinsesse Sofia hjælpe især børn og unge.

Det første store projekt , der sættes i søen med penge fra den royale bryllupsfond, er en målrettet indsats mod internet-mobningen.

SE BILLEDERNE: Prinsesse Sofia og prins Carl Philips 2016 i glimt

Prinseparret brænder for projektet

- Nethad er i dag et et stort problem, som både prinsen og prinsessen har åbnet øjnene for og finder væsentligt at gøre noget ved, fortæller det svenske hofs informationschef Margareta Thorgren til avisen Expressen

Hun understreger også, at prinsesse Sofia vil komme til at samarbejde med sin mand, prins Carl Philip, for at skabe så megen opmærksomhed omkring løsningen på problemet som overhovedet muligt.

- Det er et projekt, som begge brænder for, understreger Thorgren.

Læs mere om: