Lørdag, 17. december 2022 - af Malan Joensen

Royale skilsmisserygter: Nu forklarer kongehuset, hvorfor man traf dette valg

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel
Kronprinsesse Victoria og prins Daniel
Foto: Hanne Juul
Det svenske kongehus' kommunikationschef forklarer, hvorfor man valgte at kommentere på skilsmisserygter.

I begyndelsen af 2022 kom der pludselig rygter frem om, at kronprinsesse Victoria og prins Daniel, der har været gift siden 2010, skulle skilles.

Når man er fremme i rampelyset, kan der opstå rygter om alt muligt, og derfor er det sjældent, at kongehusene eller de kongelige går ud i pressen og kommenterer direkte på konkrete ting.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I dette tilfælde valgte hovedpersonerne kronprinsesse Victoria og prins Daniel dog at komme med en udmelding den 19. februar:

"Det er kommet til vores kendskab, at der finder en omfattende rygtespredning sted vedrørende vores private forhold. Der er påstande om svigt i forholdet og en forestående skilsmisse. Normalt kommenterer vi ikke rygter og spekulationer. Men for at værne om vores familie ønsker vi at gøre klart, en gang for alle, at de rygter, der spredes nu, er helt og aldeles grundløse".

Det svenske kongehus' kommunikationschef Margareta Thorgren forklarer ifølge Svensk Damtidning i udsendelsen "Året med kungafamiljen", hvorfor man valgte at gå ud med et dementi:

- Det blev ved i omkring 14 dage. Så kom vi til en form for skillevej, hvor vi kunne mærke, at de her falske rygter, som for det meste var på sociale medier, fik et nyt liv og ikke døde ud. Da valgte vi at gå ud med et offentligt dementi fra kronprinsesseparret. Og målet med det var at få gjort en ende på de her falske rygter og også narturligvis at værne om familien, fortæller kommunikationschef Margareta Thorgren.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden