19. maj. 2015
Af Juliane Olsen

Så meget kommer prins Carl Philips bryllup til at koste

Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist
Prins Carl Philips bryllup med Sofia Hellqvist bliver ikke helt så dyrt som kronprinsesse Victoria bryllup med prins Daniel.
Foto: AOP
Der vil ikke blive brugt helt så mange penge på prins Carl Philips bryllup med Sofia Hellqvist som der blev på kronprinsesse Victorias.

Et bryllup står for døren i det svenske kongehus, og denne gang er det 36-årige prins Carl Philip, der skal giftes med sin forlovede Sofia Hellqvist.

Selv om vielsen bliver et stort tilløbsstykke, så vil der ikke blive spenderet helt så mange penge på den svenske prins bryllup, som det var tilfældet med storesøster, kronprinsesse Victoria.

- Når det er en tronfølger, har brylluppet et andet niveau og en anden status end det her. Det kommer måske til at ligge på samme niveau som Madeleine og Chris, siger det svenske hofs økonomichef Jan Lindmand til Aftonbladet.

Maden bliver den største udgift

Maden til de 400 gæster vil i prins Carl Philips tilfælde blive den største udgiftspost ifølge avisen.

Da kronprinsesse Victoria blev gift med prins Daniel kostede det den svenske stat 16 millioner kroner, mens prinsesse Madeleine blev hjulpet på vej af fem millioner kroner, da hun blev gift med Chris O’Neill.

LÆS MERE: Sofia Hellqvist bliver prinsesse

Læs mere om: