6. feb. 2019
Af Malan Joensen

Sådan fejrer prinsesse Madeleine og dronning Silvia deres hjertesag

Prinsesse Madeleine og dronning Silvia.
Prinsesse Madeleine og dronning Silvia.
Fotomontage: MEGA
World Childhood Foundation kan torsdag den 7. februar fejre 20-års jubilæum.

Prinsesse Madeleine, der til daglig bor i Florida, USA, vender tilbage til Sverige i denne uge, hvor hun skal deltage i en stort anlagt jubilæumsfest.

Torsdag er det 20 år siden, dronning Silvia grundlagde World Childhood Foundation, og det bliver fejret med et komitémøde og en velgørenhedsfest på restaurant Tyrol i Stockholm.

Det meddeler det svenske kongehus.

Dronning Silvia tog for 20 år siden initiativ til at starte World Childhood Foundation for at hjælpe børn, der er udsat for eller risikerer at blive udsat for vold eller seksuelt misbrug.

- Børn, der er ofre for misbrug, bliver berøvet deres ret til en barndom, og hver barndom, der bliver mistet, er et uerstatteligt tab for os, udtaler dronning Silvia på organisationens hjemmeside.

Siden begyndelsen i 1999 har over 1.000 projekter modtaget støtte fra World Childhood Foundation, og tusindvis af børn har fået en mere sikker barndom uden vold og misbrug.

De senere år har også prinsesse Madeleine lagt et stort arbejde i World Childhood Foundation, og hun er derfor naturligvis med til at fejre organisationen, grundlæggeren dronning Silvia og alle folkene bag.

Læs mere om: