19. mar. 2020
Af Marianne Singer

Sådan minimerede kong Carl Gustaf smittefare under tale

kong carl gustaf
Kong Carl Gustaf.
Foto: Peter Knutson, Kungahuset.se
Kong Carl Gustaf havde taget sine forholdsregler, da han holdt en tale til nationen på det kongelige slot i Stockholm.

Ligesom de andre kongelige statsoverhoveder rundt omkring i Europa valgte også kong Carl Gustaf at tale til nationen i forbindelse med coronavirus-spredningen.

Talen holdt kong Carl Gustaf under et ekstra statstråd på det kongelige slot i Stockholm, hvor han begyndte med at sige et par ord om de særlige omstændigheder.

Færre deltagere

"Herr Statsminister, Statsråd. Velkommen til det kongelige slot og til dette ekstra statråd, der holdes i anledning af coronavirus-spredningen i Sverige. Omstændighederne er specielle. Derfor har vi også anpasset formerne derefter til dette møde: For at minimere risici har vi kraftig mindsket antallet af statsråd, der deltager. Kronprinsessen, der normalt sidder med ved statsråd, får information fra mig senere,", lød det blandt andet fra kongen, ifølge kongehusets hjemmeside.

Derefter holdt kong Carl Gustaf en flot og stærk tale, hvor han fremhævede og bifaldt de mange initiativer og tiltag fra myndighederes og udtrykte sin respekt for frivillige og ansattes indsats for at begrænse spredningen.

Ros fra kong Carl Gustaf

Derudover roste kong Carl Gustaf befolkningen for at følge anvisningerne.

- Jeg og dronningen og vores familie forsøger i så stor udtrækning som muligt at leve efter disse råd. Nu må vi alle i Sverige - du og jeg - gøre alt vi kan for at hjælpes ad. Det er i vores evne til sammen at tage ansvar at vores styrke vises. Hver gang dette sker, hver gang vi vælger at vise hensyn og empati, så bidrager vi til at opretholde det bedste i Sverige - til Sveriges bedste, sagde han blandt andet.

Læs mere om: