23. apr. 2020
Af Marianne Singer

Se alle Victoria og Silvias pragtfulde diademer

Kronprinsesse Victoria
Kronprinsesse Victoria
Foto: Rikard Collsiöö/SVT
Kronprinsesse Victoria og dronning Silvia har adgang til smukke, kostbare og historiske diademer, når de skal til store kongelige fejringer.

I SVT-dokumentaren "Kungliga smycken" fortæller kronprinsesse Victoria, dronning Silvia og prinsesse Christina for første gang om nogle af de fantastiske kongelige smykker, som de ses med til store kongelige fejringer og fester.

Og som de siger i programmet, så er det mest fascinerende ved smykkerne historierne bag dem og hvem, der tidligere har båret dem.

Unikke billeder

I det nye nummer af BILLED-BLADET kan du læse om og se unikke billeder af diademerne, der bliver vist frem i programmet og flere andre - i alt 17 funklende svenske diademer.

Tryk her for at se SVT-programmet "Kungliga smycken"

https://imgix.billedbladet.dk/svt-kungligasmycken-2020-e00-9f72.jpg
Safirdiademet hører til Det leuchtenbergske safirgarniture, der blandt dronning Silvias absolutte favoritter. Hun har båret det ved hele 16 nobelbanketter. Garnituret kom til Sverige i 1823 i forbindelse med dronning Josefinas bryllup med Oscar 1.
Foto: Rikard Collsiöö/SVT
https://imgix.billedbladet.dk/svt-kungligasmycken-2020-e00-45a8.jpg
Prinsesse Sibyllas diadem består af fem guirlandekranse i brillanter, hvori der i hver bue hænger en diamant, ligesom der mellem hver krans sidder en diamantroset. Det var oprindelig en bryllupsgave til kronprinsesse Margareta, dronning Ingrids mor, fra sine forældre, hertugen og hertuginden af Connaught. Senere gik det i arv til hendes søn, Gustaf Adolf, der forærede det til sin hustru, prinsesse Sibylla.
Foto: Rikard Collsiöö/SVT
https://imgix.billedbladet.dk/svt-kungligasmycken-2020-e00-4185.jpg
Dette diademet er tæt forbundet med dronning Sofia, som var gift med kong Oscar II. Hun benyttede det ofte og med stor glæde. På engelsk kaldes det “The nine prong tiara”, fordi det har ni toppe med brillianter og er formet som vifte. Det består af hele 528 brillianter indfattet i sølv og guld og hører til blandt dronning Silvias favoritsmykker.
Foto: Rikard Collsiöö/SVT
https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb17-forsider.jpg

Læs mere om: