20. aug. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Se dronning Silvia og kongen i sjovt tøj fra 1940'erne

Kong Carl Gustaf, dronning Silvia
Kong Carl Gustaf, dronning Silvia
Foto: Ritzau Scanpix
Sveriges kongepar deltog med stil i det såkaldte Kungsrally på Öland. 112 veteranbilar startede motorerne og kørte om kap. Alle deltagere var klædt i tøj, der lignede kostumer fra den danske TV-serie "Matador".
Det blev en sand folkefest, da den trettende udgave af det prestigefyldte Kungsrally rullede af stablen på Öland i Sverige. Kong Carl Gustaf og dronning Silvia deltog i veteranbilløbet i en særlig bil årgang 1946, og kongeparret var klædt rigtig fint på i dagens anledning. Både Silvia og Carl Gustaf havde valgt tøj, der fik dem til at ligne et elegant par fra 1940’erne. Også de øvrige deltagere havde klædt sig i klassisk, gammeldags design.

Carl Gustafs fine Volvo

Det royale rally er noget helt særligt. Første gang, det blev afviklet, var tilbage i 1997, og dengang deltog kongen ligesom i år i den Volvo PV 60 årgang 1946, som han fik i 50-årsgave. 220 personer var sammen om den fornemme gave, og netop giverne var deltagerne i løbet. 112 veteranbiler var med denne gang, og det var et flot syn, da feltet kørte af sted i det dejlige sommervejr.
https://imgix.billedbladet.dk/20180818-141337-5_59mb.jpg
Dronning Silvia
Foto: Ritzau Scanpix

Tilskuerne heppede på kongen

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia havde det skønt på dagen, og Carl Gustaf gav den gas med stil i sin bil. Ifølge lokale Öland-medier klarede kongen sig fint bag rattet. De mange tilskuere langs ruten heppede på ham og var med til at gøre festen herlig fra start til mål.

Læs mere om: