Se hele gæstelisten til prins Oscars dåb

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Det bliver en festlig fredag i Stockholm, hvor Danmarks kronprinspar skal til prins Oscars barnedåb med efterfølgende fest. Mary og Frederik er i fint selskab i den svenske hovedstad.
Når kronprinsesse Mary og kronprins Frederik fredag deltager i svenske prins Oscars dåb, så vil de både i Slottskyrkan, hvor ceremonien afvikles og senere til festen være i særdeles fint selskab.
 
Det fremgår af den gæsteliste, som det svenske hof udsendte torsdag eftermiddag, som man kan se her. Den nærmeste kreds af venner omkring kronprinsesse Victoria og prins Daniel samt naturligvis udvalgte personer fra det officielle Sverige er med til begivenheden. Udover Danmarks kronprinspar er det norske kronprinspar Mette-Marit og Haakon blandt de mest prominente gæster.
 
 

Ærkesbiskop er klar

Det er ærkebiskop Antje Jackelén, som også døbte prins Nicolas, som fra klokken 12.00 skal styre begivenhederne under ceremonien for prins Oscar. Hun skal assisteres af biskop Johan Dalman og pastor Michael Bjerkhagen.
 
 

400 mennesker i kirken

I Slottskyrkan vil kronprinsesse Mary og kronprins Frederik, der skal stå fadder til prins Oscar, sidde sammen med cirka 400 andre mennesker. Først og fremmest er naturligvis dåbsbarnet prins Oscar med sine forældre Victoria og Daniel samt storesøster Estelle på deres pladser i kirken, hvor det meste af den svenske kongefamilie gør dem selskab. Således er kong Carl Gustaf, dronning Silvia, prins Carl Philip, prinsesse Sofia, prinsesse Madeleine, Chris O’Neill samt børnene prinsesse Leonore og prins Nicolas med til dåbshøjtideligheden.
 

Tidligere hofchef på listen

Prins Daniel har også inviteret sin side af familien anført af forældrene Ewa og Olle. Regeringen repræsenteres af statsminister Stefan Löfven og fru Ulla Löfven, mens listen over gæster fra diplomatiet blandt andre tæller den tidligere hofchef og nuværende danske ambassadør i Stockholm Ove Ullerup og hans fru Bodil Mørkøv Ullerup.
Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon.

 
 
 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden