Se menuen: Det serverede kong Carl Gustaf for sine 432 gæster

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia samt Karl XI's galleri på Stockholms slott.

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia samt Karl XI's galleri på Stockholms slott.

Fotomontage: Alexis Daflos og Peter Knutson, Kungahuset.se

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia inviterede 432 gæster til en flot festaften på slottet i Stockholm.

Onsdag, 20. marts 2019 - af Malan Joensen

Da der for nylig blev holdt riksdagssupé på Stockholms slott, kunne de 432 gæster glæde sig til en flot aften med musik, god mad og godt selskab.

Flot trerettersmenu ventede gæsterne

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia tog sammen med kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip og prinsesse Sofia imod de mange gæster, der bestod af den svenske riksdag, regering, partiledere samt embedsfolk.

Da det var tid til at gå til bords, kunne gæsterne ifølge kongehusets hjemmeside nyde en menu bestående af terrine af confiteret and med tyttebærvinaigrette og vintersalat med sprød kål til forret. Til hovedret blev der serveret bagt ørred med karameliseret skorzonerod, kartoffelgratin med timian, stegt bladbede og messmörsauce.

Desserten bestod af chokoladekuppel med solsikke- og kokosbund med citruscreme og sprød kokos. 

Læs mere om den festlige aften og kongefamiliens flotte kjoler i BILLED-BLADET nr. 12.