Silvia på klassisk køretur med kongen

Det svenske kongepar havde været i gemmerne for at finde det helt rigtige outfit til dagens køretur i den flotte Volvo p60 fra 1946

Det svenske kongepar havde været i gemmerne for at finde det helt rigtige outfit til dagens køretur i den flotte Volvo p60 fra 1946

Foto: facebook.com/kungahuset
Det svenske kongepar i deres flotte, gamle Volvo kastede glans over Svenska Kungsrallyt i dag på Öland

Det kunne være en scene, hentet direkte fra "Matador" - men det var ikke herr og fru bankdirektør Varnæs, der sad bag det enorme rat i den flotte, blankpolerede Volvo fra 1946. Det var den svenske konge, Carl Gustaf i hvid panamahat og rød butterfly med dronning Silvia ved sin side i smart dybrød dragt fra en kollektion i 40'erne.

Anledningen var det årlige Svenska Kungsrallyt, hvor der i dag var 109 eksklusive veteranbiler tilmeldt. I den smukke natur på det nordlige Öland bevægede de flotte køretøjer sig astadigt frem. Det handlede nemlig ikke om at komme  først. Og den svenske konge så frem til dagens tur, der i år gav deltagerne mulighed for at vælge en rute helt ude langs kysten ad nogle ikke-asfalterede veje.

- Selvfølgelig vælger vi den naturskønne rute. Volvos biler fra den her tid er jo skabt til at køre på grusveje, sagde kongen ved starten, inden han steg ind i det fine køretøj, der i øvrigt præcist er jævnaldrende med kongen, der er født i 1946.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden