19. jul. 2018
Af Juliane Olsen

Skovbrand hærger nær prinsesse Sofias hjemby

Prinsesse Sofia
Prinsesse Sofia
Foto: ALL OVER PRESS
Brandfolkene har nu fået en skovbrand nær prinsesse Sofias hjemby Älvdalen under kontrol, mens kong Carl Gustaf beklager situationen.

Det er med bange anelser, at 33-årige prinsesse Sofia har fulgt med i udviklingen af den store skovbrand, der lige nu hærger nær hendes hjemby Älvdalen i Sverige.

Heldigvis er branden kommet under kontrol, og lokalbefolkningen behøver ikke mere at frygte for situationen. Det skriver Svensk Damtidning.

- Situationen er stabil. Vinden blæser mod nordvest, så brandens centrum er ikke længere i farezonen, siger Ing-Marie Bergman, der er talsmand for kommunen.

Situationen er særdeles alvorlig

Myndighederne har dog opfordret alle i lokalområdet til hurtigst muligt at flytte sig til et andet sted, så de er i sikkerhed for ilden.

Der har aldrig været så stor forekomst af skovbrande i Sverige, som der er denne sommer, og derfor må situationen betegnes som alvorlig.

Det skyldes en lang periode med solskin samt høje temperaturer, som har gjort landskabet ekstra tørt.

Kong Carl Gustaf har udtalt sin støtte

Prinsesse Sofias forældre, Erik og Marie Hellqvist, bor i kommunen, og dermed er de førstehåndsvidner til den vanskelige situation.

Kong Carl Gustaf har da også følt det nødvendigt at komme med en officiel udtalelse om situationen med de mange skovbrande i Sverige.

Her har han udtrykt sin og den svenske kongefamilies støtte til redningsfolk, brandfolk, hjemmeværn og frivillige, der har gjort en indsats for at bedre situationen.

Læs mere om: