29. jul. 2018
Af af Laura Dalgård Hansen og Malan Joensen

Skovbrande i Grækenland: Europas kongelige sender kondolencer til ofrene

Dronning Silvia og kong Carl Gustaf
Foto: ALL OVER PRESS
Voldsomme skovbrande hærger i disse uger flere steder, og kongelige fra flere lande udtrykker sympati med det græske folk, som er hårdt ramt.

Den sidste tids varme og tørke over store dele af Europa har forårsaget store ødelæggelser i form af en række naturbrande. Heller ikke Sverige er gået ram forbi.

Carl Gustaf sender kondolencetelegram

Men rigtig slemt er det gået ud over Grækenland, og her har brandene desværre også betydet, at mange menneskeliv er gået tabt.

I forbindelse med de voldsomme hændelser har Sveriges kong Carl Gustaf sendt et kondolencetelegram til Grækenlands præsident, Prokopis Pavlopoulos.

”Dronningen og jeg udtrykker vores kondolencer efter de tragiske tab af liv under de ødelæggende skovbrande uden for Athen. Vi udtrykker vores sympati til ofrene og deres pårørende og det græske folk, lyder det fra kong Carl Gustaf i en pressemeddelelse på det svenske kongehus' hjemmeside.

Norske og britiske hilsner til grækerne

Også hos nordmændene og briterne sender kongefamilierne varme tanker til alle berørte ved de voldsomme brande.

"Prins Philip og jeg sender vores dybeste sympati til det græske folk i kølvandet på de ødelæggende brande (...). Vores tanker og bønner går til familier og venner til ofrene for denne forfærdelige tragedie og til alle dem, der har mistet deres hjem," skriver dronning Elizabeth blandt andet i en pressemeddelelse, hvor hun også roser de græske redningsfolk og deres indsats.

Det norske kongehus har også offentliggjort en meddelelse fra kong Harald, der blandt andet skriver, at han er meget ked af nyheden om de forfærdelige brande, der har været skyld i så mange savnede og dræbte.

"På mine egne og det norske folks vegne sender jeg mine kondolencer og dybeste sympati til dit folk og dit land," skriver kong Harald blandt andet direkte henvendt til Grækenlands præsident, Prokopis Pavlopoulos.

Læs mere om: