22. mar. 2020
Af Laura Dalgård Hansen

Sød hilsen fra Sverige: Estelle og Oscar lærer vigtig lektie

Kronprinsesse Victoria, prins Oscar, prins Daniel og prinsesse Estelle. 
Kronprinsesse Victoria, prins Oscar, prins Daniel og prinsesse Estelle.
Foto: Martin Høien
På Verdens Vanddag har kronprinsesse Victoria og prins Daniel lært deres børn, prinsesse Estelle og prins Oscar, hvordan man vasker hænder.

I dag, søndag den 22. marts, er det Verdens Vanddag – også kaldet vandets dag.

Og det er en dag, som de markerer på en helt særlige måde hjemme hos kronprinsesse Victoria og prins Daniel i Sverige.

Estelle og Oscar lærer at vaske hænder

I en tid hvor corona-vissen spreder sig hastigt, spiller vandet en afgørende rolle, for det er vigtigt vaske sine hænder ofte for at mindske smitten.

Og det ved de også i den svenske kongefamilie, og derfor har prinsesse Estelle og prins Oscar lært, hvordan man vasker sine hænder ordentligt.

Det kan man se i et opslag på Instagram. Her viser deres far, prins Daniel, hvordan man gør.

Kongefamiliens vigtige budskab

"I dag er det Verdens Vanddag! I tider med smittespredning opfordres vi alle til at vaske hænderne med sæbe og vand ofte.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

I Sverige har de fleste mennesker god adgang til sæbe og rent vand i hanen. Men rundtomkring i verden har 785 millioner mennesker ikke adgang til rent vand. 3 milliarder mennesker er heller ikke i stand til at vaske hænderne med sæbe og vand.

I dag på Verdens Vanddag ønsker kronprinsesseparret derfor at fremhæve det arbejde, som WaterAid udfører i verdens fattigste samfund for at ændre dette," lyder det i teksten til de fine billeder af prinsesse Estelle og prins Oscar, som kronprinsesse Victoria har taget.

Læs mere om: