19. nov. 2014
Af af Ulrik Ulriksen

Sofia Hellqvist debuterede med stil på slottet

Sofia Hellqvist høster store roser for sin elegante stil til festen på slottet. Her ses hun sammen med sin kommende ægtemand prins Carl Philip.
Sofia Hellqvist høster store roser for sin elegante stil til festen på slottet. Her ses hun sammen med sin kommende ægtemand prins Carl Philip.
Foto: AOP
Sveriges kommende prinsesse, Sofia Hellqvist, var blandt de særligt inviterede gæster til eksklusiv middag på Stockholms Slott.

I svenske medier hyldes Sofia for sin debut til repræsentationsmiddagen på slottet.

Det svenske kongepar, Carl Gustaf og Silvia, afholdt tirsdag aften på Stockholms Slott en af årets helt store repræsentationsmiddage. Blandt gæsterne var ambassadører, medlemmer af regeringen, sportsprofiler og kulturspidser.

  • Se billedgalleri længere nede

For allerførste gang deltog også prins Carl Philips kommende hustru Sofia Hellqvist. Hun ankom med sin private prins ved sin side til slottet klokken 19.15 og var i en udsøgt rød robe.

Se også billederne
Sofia og Carl Philips kærlige øjeblikke

Til gallamiddagen sad hun, ifølge bordplanen, nær Carl Philip og havde på sin anden side USA’s ambassadør Mark Brzezinski.

Deltagelsen i middagen var ifølge den svenske avis Expressen Sofias første officielle optræden på royal opgave og var en historisk begivenhed.

- Det definitive skridt ind i det kongelige univers har Sofia Hellqvist taget, da hun gjorde sin entré til gallamiddagen på Stockholms Slott, lyder det således i en svensk avis ovenpå den store galla-optræden.

Den historiske aften for Sofia endte på mange måder herligt afslappet. På menuen til kongen og dronningens arrangement var udover masser af hyggeligt samvær også smørbagt torskefilet og oksefilet samt udsøgte hvide og røde vine.

GALLERI: Kongelig fest på slottet i Stockholm

Læs mere om: