9. feb. 2021
Af Marianne Singer

Sofia og Carl Philip i dejlig vinterlig video: Derfor er det så vigtigt

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia. 
Prins Carl Philip og prinsesse Sofia.
Foto: Ritzau Scanpix
Gravide prinsesse Sofia deler sammen med prins Carl Philip et vigtigt budskab i ny vinterlig video.

Prinsesse Sofia og prins Carl Philip har delt en fin ny video med et vigtigt budskab på deres Instagram-profil @prinsparet.

I videoen, der er optaget i vinterlige omgivelser med snefnug dryssende fra himlen, markerer prinsesse Sofia og prins Carl Philip den internationale Safer Internet Day.

Et mere sikkert internet

- I dag fejrer vi Safer Internet Day sammen verden over med temaet "Sammen for et bedre internet", lyder det fra prinsesse Sofia, der ligesom prins Carl Philip er pakket godt ind i varmende tøj.

Herefter fortsætter prins Carl Philip.

- Hvorfor er det så vigtigt? Det er fordi, der er en af samtidens store samfundsudfordringer. En stor del af alle verdens børn har været på nettet, inden de er to år gamle. Alligevel er internettet et sted, som vi voksne ikke ved så meget om. Men med alt det gode fra internettet, så følger der også store udfordringer og udsathed som vores børn i dag må lære at håndtere og klare helt selv.

Stort engagement

Prinsesse Sofia, der er gravid i ottende måned med parrets tredje barn, supplerer herefter.

- Vi har et personligt engangement, som vi arbejder med via vores stiftelse Prins Carl Philip og Prinsesse Sofia stiftelsen. Vores passion ligger i at sprede kundskab og give konkrete værktøjer til børn og unge, så de kan følge sig trygge på nettet uden at behøve møde skræmmende sager uforberedte. Og at voksne tager ansvar og tager den information til sig, som man behøver for at kunne være der for barnet den dag, det har mest brug for det.

"Safer Internet Day

Idag firar vi Safer Internet Day! Årets tema er "Sammen for et bedre internet".

@prinsparetsstiftelse
#SaferInternetDay #SID2021", skriver prinseparret til opslaget.

Læs mere om: