23. feb. 2017
Af Juliane Olsen

Spændende historie bag prinsesse Madeleines nye yndlingssmykke

Prinsesse Madeleine
Prinsesse Madeleine
Foto: AOP
Fire gange i løbet af de seneste to år har prinsesse Madeleine båret et diadem, som hverken dronning Silvia eller kronprinsesse Victoria har brugt.

Svenske prinsesse Madeleine, 34, har fire gange over de seneste to år båret et diadem, der er besat med store akvamariner og er i stil med traditionel russisk hovedpynt. De store havblå ædelsten er alle omgivet af diamanter, og det er et diadem, som hverken kronprinsesse Victoria eller dronning Silvia nogensinde har båret.

Ifølge Svensk Damtidning chokerede prinsesse Madeleine alle, da hun første gang bar diademet ved Nobelfesten i december 2015.

Diadem dukkede op igen

Indtil da var det blevet båret af hendes tante, prinsesse Margaretha, med kun yderst sjældent.

LÆS MERE: Prinsesse Madeleine udgiver sin egen bog

Da prinsesse Margaretha viste sig med diademet ved kronprinsesse Victorias bryllup i 2010, havde smykket været gemt væk så længe, at nogle var begyndt at spekulere på, om det smukke diadem var blevet solgt.

Smykkerne blev delt

Det smukke diadem, der kom i familiens eje igennem den forlængst afdøde kronprinsesse Margareta, har desuden en tilhørende broche.

Kronprinsesse Margareta blev gift i 1905 med den kommende kong Gustaf VI Adolf, og da hun døde på tragisk vis som kun 38-årig i 1920, blev hendes efterladte smykker delt mellem børnene.

Netop dette diadem dukkede senere op på prinsesse Sibyllas hoved, og herefter arvede Haga-prinsessen Margaretha smykket. Og nu har prinsesse Madeleine altså taget det antikke diadem i brug igen.

Læs mere om: