15. sep. 2018
Af Malan Joensen

Sverigesmiddag: Det serverede kong Carl Gustaf og dronning Silvia for gæsterne

Arkivbillede fra Karl XI's galleri på kongeslottet i Stockholm.
Arkivbillede fra Karl XI's galleri på kongeslottet i Stockholm.
Foto: Alexis Daflos / Kungahuset.se
Fredag aften var der inviteret til fornem gallamiddag i Vita Havet på kongeslottet i Stockholm.

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia stod fredag aften klar sammen med kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip og prinsesse Sofia for at tage imod de godt 170 gæster, der var inviteret til den årlige Sverigesmiddag.

Siden kong Carl Gustafs 40-års regeringsjubilæum i 2013 har det været en fast tradition, at kongeparret en gang om året afholder middagen for at vise deres påskønnelse af folk, der har gjort en forskel lokalt, regionalt eller nationalt i Sverige inden for kultur-, erhvervs-, uddannelses-, idræts- og foreningslivet.
De mange gæster spiser middag med kongefamilien i det prægtige Vita Havet på kongeslottet i Stockholm, hvor blandt andet prins Carl Philip og prinsesse Sofias bryllupsfest blev afholdt i 2015.
Ved Sverigesmiddagen blev der ifølge kongehusets hjemmeside serveret en lækker menu: Til forret var der rosastegt kalvefilet med porrecreme, friterede kapers, langtidsbagte tomater og spæde salater.
Hovedretten bestod af smørbagt pighvar med stegte kantareller, ristet blomkål, champagnesauce og kartoffelpuré med sort efterårstrøffel. Til dessert kunne kongefamilien og gæsterne nyde en chokoladebrownie med blåbærmousse, saltkaramel, blåbærbavaroise (en form for blåbær/vanillebudding, red.) og chokoladesorbet. Efter middagen blev der serveret kaffe og avec i Bernadottegalleriet. Husk, at du kan læse meget mere om og se flere flotte billeder fra den fornemme gallamiddag i BILLED-BLADET, der er på gaden på torsdag.

Læs mere om: