30. apr. 2016
Af Marianne Singer

TILLYKKE: Kong Carl Gustaf fylder 70 år

kong carl gustaf
Kong Carl Gustaf sammen med dronning Silvia.
Foto: AOP
Sveriges konge fylder 70 år i dag - lørdag den 30. april. Og familien og folket fejrer Carl Gustaf hele dagen.

For den svenske kong Carl Gustaf er dette års fødselsdag noget helt særligt.

Og det kommer ikke til at gå stille af sig, for det svenske kongehus har allerede igennem længere tid planlagt en forrygende fejring af kong Carl Gustaf.

Mors Dag gave: Køb 6 numre af BILLED-BLADET og få 2 biografbilletter

Med til festlighederne er ikke bare kong Carl Gustafs hustru gennem snart 40 år, dronning Silvia, men også parrets tre børn, kronprinsesse Victoria, prins Carl Philip og prinsesse Madeleine, har meldt deres ankomst med deres ægtefæller.

Dog kan prins Carl Philips hustru, prinsesse Sofia, ikke være med til alle arrangementer, fordi hun netop er nedkommet med parrets førstfødte, prins Alexander.

Kong Carl Gustaf nyder at være bedstefar

Kong Carl Gustaf har tidligere holdt store fester i forbindelse med sine fødselsdage, som til sin 60-års fødselsdag i 2006, der også foregik henover flere dage.

Her 10 år efter er kongen beriget med fem børnebørn.

LÆS MERE: Kong Carl Gustaf: Sådan føles det at blive 70 år

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel er forældre til prinsesse Estelle, 4, og prins Oscar, som blev født den 2. marts.

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia blev forældre til prins Alexander den 19. april, mens prinsesse Madeleine og Chris O'Neill har børnene prinsesse Leonore, 2, og prins Nicolas, som kom til verden den 15. juni sidste år.

Alle er med til at fejre familiens elskede overhoved.

Læs mere om: