Tillykke med fødselsdagen: Kong Carl Gustaf fylder 73 år

Dronning Silvia og kong Carl Gustaf.

Dronning Silvia og kong Carl Gustaf.

Foto: Peter Knutson / Kungahuset
Den svenske konge fylder 73 år, og han bliver fejret med pomp og pragt i hovedstaden Stockholm.
Kong Carl Gustaf fejrer i dag sin 73-års fødselsdag på traditionel vis med marchmusik og blomsteroverrækkelse på det kongelige slot i Stockholm.  Ved sin side under den festlige fejring på slottet har den svenske konge sin kone, dronning Silvia, 75.
 
 
 

Dejlige børn og børnebørn

Kong Carl Gustaf blev konge som kun 27-årig i 1973. I dag er han stolt far til tre børn, kronprinsesse Victoria, prins Carl Philip, og prinsesse Madeleine, der sammen med deres ægtefæller har gjort ham til bedstefar til syv sunde og raske børnebørn.  
 

En festlig formiddag 

Det bliver en festlig tirsdag formiddag i den ydre slotsgård ved Stockholms Slot i anledning af kongens fødselsdag. Først marcherer Flådens musikkorps ind og leverer en flot, musikalsk gave til kongen og den royale familie. Herefter spiller Hærens musikkorps op til kongelig fødselsdagsfest. I den forbindelse træder kongen ud på slotspladsen og møder æresvagten. Efter musikken har spillet, er det tid til lyden af kanonerne fra Skeppsholmen. En  salut på 21 skud markerer kongens 73-års dag.
 
Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Børnene giver blomster til kongen

Når kanonernes 21 brag har lydt, indtager Dragonregimentet scenen og rider ind til slottet i deres fine uniformer, akkompagneret af paukernes tunge slag og af hestehovenes klapren mod renvaskede brosten. Det er samtidig signalet til, at Stockholms børn kan få mulighed for at gå frem og aflevere blomsterbuketter til Carl Gustaf. Og så hyldes kongen ellers med folkets kollektive hurraråb og fødselsdagssang, som fødselaren og hele den royale familie nyder fra deres pladser ved de åbne slotsvinduer ud til ydre slotsgård. 
 

Privat fejring

Efter formiddagens officielle festivitas trækker kongen sig med sin familie en smule tilbage. Dermed bliver der mulighed for privat, royal fødselsdagsfest med kage og kaffe for hele Sveriges kong Carl Gustaf.
 
 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden