Tillykke med fødselsdagen: Sveriges prins Alexander fylder tre år

Prinsesse Sofia og prins Alexander.

Prinsesse Sofia og prins Alexander.

Foto: AOP
Prins Carl Philip og prinsesse Sofia har ramt plet med det meste, de har skabt i deres tid sammen. Deres søn Alexander er et pragteksempel på dette. Den dejlige dreng fylder fredag tre år.

Prins Alexander af Sverige kom til verden 19. april for tre år siden på Danderyd Hospital i Stockholm.

For prinsesse Sofia og prins Carl Philip var det den hidtidige kulmination af deres familieprojekt og samtidig var det en stor lykke for hele Sverige og den royale familie.

Hans titel blev Hans Kongelige Højhed Alexander, Prins af Sverige, Hertug af Södermanland.

Alexander er et hit

I løbet af de første to leveår har Alexander gjort lykke overalt, hvor han med sine forældre er kommet frem.

Prinsesse Sofia og prins Carl Philips søn var for eksempel et hit, da han som to-årig indviede sin egen dåbsgave med far og mor.

I hertugdømmet Södermanland indviede prins Alexander med stil en smuk udsigtsplads, og det vakte national jubel at opleve Alexander i aktion som medlem af kongehuset.

Vild med sin lillebror

Det er ingen selvfølge, at prins Alexander ville være glad for at få en lillebror.

Heldigvis har prinsesse Sofia og prins Carl Philips ældste søn været ellevild med at blive storebror til prins Gabriel den 31. august 2017.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Drengenes stolte forældre har i programmet "Året i kongehuset" på svensk TV fortalte, hvordan Alexander er som storebror. 

Ville kysse og kramme

- Han er fin overfor Gabriel, og det kan man ikke tage for givet. Men han har reageret vældig godt, og han vil hver morgen løbe ind til sin lillebror, fortalte en tydeligt stolt prinsesse Sofia i TV-programmet.

- Det gjorde han ret tidligt, og han ville ind og kysse og kramme Gabriel, supplerede prins Carl Philip.

Meget at glæde sig over

Der er gang i den hjemme hos prins Carl Philip og prinsesse Sofia, som kan nyde at se deres to sunde og raske sønner vokse op i trygge omgivelser i Villa Solbacken i Stockholm.

Der har været meget at glæde sig over de seneste par år.

Prinsesse Sofia og prins Carl Philip er meget taknemmelige over den særlige relation de to små drenge imellem. Og de lægger ikke skjul på, at prins Alexander er en meget god storebror.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden