15. sep. 2018
Af Malan Joensen

TILLYKKE: Prins Daniel bliver 45 år

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel.
Kronprinsesse Victoria og prins Daniel.
Foto: Anna-Lena Ahlström / Kungahuset.se
Prinsesse Estelle og prins Oscar fejrer i dag deres far prins Daniel.

Sveriges prins Daniel bliver i dag 45 år, og selv om kronprinsesse Victorias mand ikke selv har nogen officielle opgaver i kalenderen, er det ikke ensbetydende med, at han kan fejre sin fødselsdag med familien hele dagen.

Kronprinsesse Victoria er nemlig i dag med til "Håll Sverige Rent"-dagen, der er en del af den internationale "World Cleanup Day". Dagen sætter fokus på at mindske miljøbelastning og opfordrer alle til at hjælpe med at samle skrald op i naturen.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Den svenske kronprinsesse har netop miljøbeskyttelse som en af sine mærkesager, og derfor har hun også sagt ja til at holde tale ved "Håll Sverige Rent"-festen i Kungsträdgården i Stockholm lørdag eftermiddag.

Der er i det hele taget en del på programmet i dagene omkring prins Daniels fødselsdag.

Dagen før var kronprinsesseparret sammen med kong Carl Gustaf, dronning Silvia, prins Carl Philip og prinsesse Sofia med til den store Sverigemiddag, hvor et væld af gæster fra kultur-, forretnings-, idræts- og foreningslivet var inviteret til gallamiddag på kongeslottet.

Og dagen efter fødselsdagen skal prins Daniel, som blandt andet har børn og unges sundhed som mærkesag, skyde "Prins Daniels Lopp" igang i Haga Parken ved den såkaldte Pep-dag. Her er alle børn, der deltager i løbet, vindere, og alle får en flot medalje af prinsen.

Men selv om der er travlt i kongefamilien i disse dage, så har kronprinsesse Victoria sammen med børnene prinsesse Estelle og lille prins Oscar nok alligevel fundet tid til at fejre prins Daniels fødselsdag.

https://imgix.billedbladet.dk/bb37-2018.jpg

Læs mere om: