Urimelig kritik af kronprinsesse Victoria

Kronprinsesse Victoria

Kronprinsesse Victoria

Foto: Ritzau/Scanpix
Sveriges kronprinsesse Victoria får kritik efter sin medvirken i åbningshøjtideligheden ved VM i kunstskøjteløb.

Sveriges kronprinsesse Victoria får kritik på en noget spøjs baggrund efter sin medvirken i åbningshøjtideligheden ved VM i kunstskøjteløb, der afvikles i Globen i Stockholm.

Kronprinsesse Victoria holdt åbningstale

Onsdag var kronprinsesse Victoria digitalt med til at sætte gang i den store internationale sportsbegivenhed, der har Sverige som værtsnation.

Det skulle have været Victorias første rigtige officielle opgave på plads fysisk til begivenheden i over fire måneder.

Desværre satte Victorias og prins Daniels corona-sygdom og karantæne en stopper for det, men kronprinsesse Victoria leverede sin åbningstale digitalt og kunne i Globen opleves på storskærm til begivenheden, som kunne følges af fans i hele verden.

Er så stolt

– Jeg er så stolt over, at vores smukke hovedstad er vært for verdensmesterskabet i kunstskøjteløb, og jeg ønsker virkelig, at jeg kunne have været på plads i aften, sagde Victoria til åbningsfesten onsdag aften, og hun havde mere på hjerte.

– Nu ser min familie og jeg frem til at se verdens bedste kunstskøjteløbere konkurrere, præcis som millioner af andre tv-seere over hele verden, lød det desuden fra kronprinsessen hjemme på Haga Slot.

Victoria leverede talen på engelsk, og på kongehusets sociale medier er underteksterne også skrevet på engelsk.

Kritik af kronprinsessens engelske tale

Det har ifølge mediet Svensk Damtidning fået flere svenskere til at rette en kritik mod Victorias bidrag til VM-åbningen.

- Tal svensk, lyder det i en kommentar på de sociale medier rettet til kronprinsessen, og en anden skriver "ville være fint hvis kronprinsessen talte svensk, når oversættelsen er engelsk".

Andre kommentarer kritiserer såmænd også kronprinsesse Victorias udtale på engelsk, men der er nu flere, som forsvarer Victoria.

Og med rette, for kritikken er helt urimelig.

Det er jo en kæmpe stor international begivenhed, kronprinsessen har åbnet med sin tale, og kunstskøjteløb har fans over hele kloden.

Kæmpe stort i USA

I engelsktalende lande som USA og Canada samt England er kunstskøjteløb en meget stor sport, og VM i Sverige har millioner af seere dér, og engelsk er jo nok også sproget, man benytter for at henvende sig effektivt  til fans i mange andre lande udenfor Sverige.

Derfor er kronprinsesse Victorias engelske VM-tale som repræsentant for værtsnationen Sverige helt på sin plads med tanke på det store internationale publikum, der fulgte åbningshøjtideligheden.

- Hun taler jo til hele verden, lyder det fornuftigt fra en Victoria-fan.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden