7. feb. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Uro i det svenske kongehus

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia
Kong Carl Gustaf og dronning Silvia
Foto: Jonas Ekströmer/Ritzau/Scanpix
Den seneste uges tid har der i Sverige været talt meget om en ny dramaserie, der handler om den kongelige familie. Det har skabt en del uro på slottet.

I løbet af den seneste tid har der i svenske medier været stor fokus på en ny dramaserie, der handler om den kongelige familie og i høj grad om kong Carl Gustaf.

Kongens liv bliver til en dramaserie i ”The Crown”-stil hos TV4 och C More ifølge mediet Variety.

Kong Carl Gustaf er bekymret

– Vi vil portrættere en person som trænes til at være noget, han ikke er, siger Josefine Tengblad, dramachef på TV4 og C more, til det svenske medie.

Det nye projekt har skabt en del uro i den kongelige familie, hvilket kongehusets kommunikationschef erkender.

– Jeg tror, at der altid vil være en uro hos de personer, hvis liv skal filmatiseres, siger kommunikationschef for kongehuset Margareta Thorgren til avisen DN.

Stor produktion

Serien om Sveriges kong Carl Gustaf er netop nu ved at blive udviklet og produceres af Filmlance som står bag kendte serier som ”Broen”, ”Beck” og ”Björnstad” melder svenske medier.

Seeren kommer til at følge historien om kong Carl Gustaf, lige inden han mister sin far, arveprins,Gustaf Adolf, i en flyulykke i1947.

I stil med ”The Crown”

Serien skildrer herefter kongens liv fra tronarving til konge af Sverige.

Tv-projektet er en dramatisk skildring i stil med den ultrapopulære serie ”The Crown”, og det er virkelig noget, som har gjort det svenske publikum ekstra sultne efter at se tv-produkionen om deres egne kongelige.

Stllmæssigt betyder det jo med største sandsynlighed, at der for den almindelige svensker vil blive flyttet nogle grænser i forhold til medlemmerne af det svenske kongehus.

Læs mere om: