4. mar. 2019
Af Ulrik Ulriksen

Usædvanligt afbud fra syg kong Carl Gustaf

Kong Carl Gustaf
Kong Carl Gustaf
Foto: AOP
Sveriges kong Carl Gustaf er næsten aldrig syg, men i går var han ramt på helbredet og måtte melde afbud til officiel opgave i Uppsala.
Da der var bispeindvielse og gudstjeneste i Uppsala søndag, var det meningen, at både Sveriges kong Carl Gustaf og dronning Silvia skulle kaste glans over begivenheden.
Silvia var dog eneste repræsentant fra den kongelige familie. Kongen måtte i sidste øjeblik melde afbud. – Han var tvunget til at melde fra på grund af sygdom, siger hoffets informationschef, Margareta Thorgren, til Svensk Damtidning og fortsætter. – Han har jo været forkølet i flere uger.

Vigtigt at bliver rask hurtigt

For kongen er det vigtigt at blive rask hurtigt, og alt tyder på, at det var en god idé at blive hjemme fra gudstjenesten i Uppsala.
Kongen og dronningen har således en rejse til Bruxelles i Belgien på programmet allerede tirsdag. Mandag har kong Carl Gustaf været i så fin form, at han har deltaget i et vigtigt planlægningsmøde på slottet i Stockholm.

Også Carl Philip har været syg

Carl Gustaf er i øvrigt ikke den eneste fra den royale familie, som har været syg på det seneste. Prins Carl Philip, som søndag kørte det 90 kilometer lange og krævende langrendsskiløb Vasaloppet, har lidt af et maveonde i dagene op til skiudfordringen. Han klarede dog strabadserne, selv om han ikke var i tvivl om, at det ville være gået endnu bedre for ham, hvis ikke han havde været syg i ugen op til løbet.

Læs mere om: