Victoria er bekymret : Nu skal der gøres noget

Kronprinsesse Victoria

Kronprinsesse Victoria

Foto: Aller Foto
Sveriges kronprinsesse Victoria og hendes mor dronning Silvia er to meget engagerede kvinder, der har en klar mening om børns rettigheder.

Kronprinsesse Victoria bekymrer sig om børns rettigheder over hele verden, og i den forbindelse fik hun taletid til organisationen Global Child Forums digitale konference Action Lab.

Kronprinsesse Victoria og dronning Silvia til møde

Global Child Forum blev stiftet af den kongelige familie i 2009 for at finde løsninger, der kan hjælpe børns rettigheder overalt i hele verden.

- Hvad der er helt sikkert er, at det ikke er en mulighed for os at være passive, sagde kronprinsessen hjemme fra slottet blandt andet til den digitale konference, som også havde deltagelse af Victorias mor dronning Silvia.

Temaet for debatten var klimaforandringernes store indflydelse på børns sundhed.

Børn kunne have været reddet

- Faktisk dør flere end 1,7 millioner børn under fem år som følge af miljøproblemer, som kunne undgås. 1,7 millioner –det er tre børn hvert minut. Deres liv kunne have været reddet. Og flere millioner lider af følgerne af klimaændringer, hvilket medfører sygdom, handicap og andre former for problemer, lød det fra kronprinsesse Victoria i sin tale ved Action Lab-konferencen.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden