1. jan. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Victoria fortæller om en helt speciel oplevelse med Estelle

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-11908.jpg
Foto: Hanne Juul
Sveriges kronprinsesse Victoria nyder altid at være sammen med sin datter prinsesse Estelle. I løbet af året har kronprinsessen blandt andet haft sin datter med på arbejde ved Askölaboratoriet. Det fortæller Victoria om i "Året i kongehuset" den 1. januar på svensk TV1.

For Sveriges kronprinsesse Victoria er der ikke noget bedre end at være i selskab med den nære familie, og børnene Estelle, 5, og etårige Oscar, samt gemalen prins Daniel nyder hun ekstraordinært meget at være sammen med.

Det kan man se flere eksempler på den 1 januar, når TV-kanalen SVT 1 viser "Året med kungafamiljen” eller "Året i kongehuset", som udsendelsen hedder på dansk.

Fortæller om dejlig dag

I et af indslagene kan man komme med på kronprinsesse Victoria og prinsesse Estelles tur til Askölaboratoriet, hvor man arbejder intenst med at holde øje med havmiljøet i svenske farvande. Netop miljøforhold er noget, som kronprinsessen er med til at sætte fokus på med sit arbejde som markant repræsentant for kongehuset.

Prinsesse Estelle har for længst bemærket, at hendes mor elsker havet af et godt hjerte. Estelle er selv meget interessseret i havet og i fisk. Besøget på det specielle laboratorium ved kysten var en helt vidunderlig mor-datter dag, som Victoria fortæller om i "Året i kongehuset".

Kronprinsessen er imponeret af sin datter.

Prinsesse Estelle stillede mange spørgsmål

- Hun er interesseret af natur og miljø og har stillet mange spørgsmål om havet og fisk og sådan noget. Det føltes naturligt at tage hende med, og det var en kæmpe succes. Hun syntes, det var utroligt spændende, siger kronprinsesse Victoria i et klip fra undsendelsen "Året i kongehuset", som vises den 1. januar på svensk TV1 klokken 20.00.

Læs mere om: