Victoria og Daniel er strenge forældre på ét punkt

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel

Foto: Hanne Juul
Midt i en hyggetid med masser af afslapning i sofaen og ved spisebordet er det også vigtigt at få bevæget sig. På det punkt er Sveriges kronprinsessepar meget bestemte.

For Sveriges kronprinsesse Victoria og prins Daniel har det været en stor fornøjelse at stifte organisationen Gen-Pep, som sætter fokus på, at børn og unge skal være mere fysisk aktive og bevæge sig meget mere ude i det fri.

Victoria og Daniel holder øje med Estelle og Oscar

Det med fysisk aktivitet er bestemt også noget, Victoria og Daniel har øje på derhjemme sammen med deres egne børn prinsesse Estelle, otte, og prins Oscar, fire år.

Tidligere på året blev prins Daniel af svensk TV4 spurgt, hvordan det er hjemme på Haga Slot med Estelle og Oscar, og om de ligesom mange andre børn er glade for at sidde foran tv-skærmen eller hygger sig meget med iPad’en.

Børnene skal udenfor

Og sådan er det naturligvis også for børnene på Haga, men det tager Daniel sig af, for han og Victoria opfordrer, i ny og næ i en meget bestemt tone, børnene til at komme ud og lege dagligt og få lidt gang i kroppen og pulsen op.

Kronprinsesse Victoria, prins Oscar, prins Daniel og prinsesse Estelle. 
Arkivfoto: Martin Høien

Kronprinsesse Victoria, prins Oscar, prins Daniel og prinsesse Estelle. 

Daniel tager det roligt

Prins Daniel tager det dog roligt, for det er jo ikke unormalt, at børn og unge og ældre for den sags skyld i julen og resten af året nyder at slappe af og forholde sig forholdsvis passive til det, der bliver serveret af underholdning.

Sådan har det altid været

– Sådan har det vel været altid. At man kan lide at blive underholdt på en enkel måde. Sidde foran tv og sådan, så jeg tror, at alle forældre er i den situation, at man forsøger at gøre gode ting, at være et godt forbillede, så man går ud og leger og på den måde får gang i fysisk aktivitet, siger prins Daniel.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden