30. aug. 2018
Af Annemette Mikkelsen

VIDEO: Prinsesse Marie taler om sine børn og madspild

Prinsesse Marie leverede åbningstalen til fødevaretopmødet ”World Food Summit – Better Food for More People” på Christiansborg.

– Vi skal alle være rollemodeller for vores yngre generation. I mit hjem skal mine børn tømme køleskabet, før de køber ny mad. Og det betyder at jeg af og til skal være den strenge og upopulære forælder, fortalte en engageret prinsesse Marie i sin åbningstale til ”The World Food Summit – Better Food for More People”.

Prinsessen er protektor for fødevaretopmødet, hvis fokus er at skabe bedre mad til flere mennesker - blandt andet ved at sætte fokus på fødevaresikkerhed og madspild.

Elegant og engageret

Efter talen gik prinsessen smilende og begejstret rundt og sludrede med ministre og ledere fra hele verden sammen med Jakob Ellemann-Jensen.

Det var ikke kun prinsessens budskab, som stod knivskarpt. Hun havde i dagens anledning iført sig en hvid kjole med sorte prikker samt en sort blazerjakke og tårnhøje sorte stiletter.

Smagte smagsprøver

Badet i blitzlys gik prinsessen yndefuldt over til elever fra Europaskolen i København, som stod bag bordet med alle de hjemmelavede økologiske lækkerier.
Bordet var dækket med osteboller, myslibarer og udhulede agurker med rygeost. Prinsessen roste de spændte børn for deres madlavningsevner og smagte gladeligt flere af tingene.
Derefter gik turen igen ind i Landstingssalen, hvor flere spændende taler ventede.

Læs mere om: