22. okt. 2015
Af af Liz Rørsig

Ulla Essendrop vært på nyt show

Ulla Essendrop er klar til at styre løjerne i DRs nye lørdagsunderholdning
Ulla Essendrop er klar til at styre løjerne i DRs nye lørdagsunderholdning.
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
Ulla Essendrop var ikke i tvivl, da hun blev tilbudt værtrollen i det nye show "Vidunderbørn". Hun sagde ja med det samme.

Ulla Essendrop bliver vært i DR1’s nye lørdagsunderholdning, ”Vidunderbørn”, der har premiere den 7. november.

I fem programmer dyster seks af Danmarks dygtigste børn i klassiske kunstarter som klaver, violin, sang, slagtøj og ballet. De har hver fået en læremester, som er kendt fra samme disciplin, som barnet optræder med. I sang er det Caroline Henderson og Cæcilie Norby. På klaver er det pianist Katrine Gislinge, slagtøj er Uffe Savery, på violin er det Kim Sjøgren, og i ballet er det Peter Bo Bendixen.

- Jeg sagde ja til opgaven med det samme. Programmet er lige mig og en fantastisk opgave, hvor man har mulighed for at formidle de klassiske kunstarter til hele befolkningen, fortæller Ulla til BILLED-BLADET. Hun er selv vokset op i et musikmiljø med forældre, der har været professionelle klassiske musikere.

- Min mor var organist og korleder i Dronninglund Kirke, mens min far har spillet cello i Aalborg Symfoniorkester. Derfor har jeg siddet med til mange torsdagskoncerter, og den glæde jeg har oplevet ved den klassiske musik, vil jeg gerne formidle videre, fortæller Ulla. Hun har som barn spillet klaver og sunget i kor i 10 år.

- Et år spillede jeg klarinet, men det var ikke den store succes. Jeg havde i det hele taget ikke samme talent, som børnene i dette program. Det var ren hobby, siger Ulla med et smil. Hun har danset ballet, jazzballet, disko ja ”hele paletten”. Og da hun blev ældre, blev hun professionel danser. Alt det har givet Ulla en ballast til at stå på en scene til et show foran publikum og snurrende TV-kameraer. Nu glæder den dygtige vært sig til at være bindeleddet i programmet, hvor børnene dyster om titlen som årets vidunderbarn og en præmie på 50.000 kroner til videreudvikling af deres talent. I hvert program er der to faste fagdommere, Michael Bojesen og Phillip Faber, og en gæstedommer, der alle giver en vurdering af deltagernes præstationer og som kårer aftenens vidunderbarn, der så sikres en plads i næste uges program. Herefter er det op til seerne via sms at stemme på, hvem de synes bør gå videre. I første program får alle børn lov at blive, herefter sendes et barn og en læremester hjem i de følgende tre programmer, og i finalen kåres vinderen.

LÆS MERE: Ulla Essendrop: Jeg vil ikke græde snot over det, jeg ikke har

Læs mere om: