11. dec. 2015
Af af John Lautrup

Sonja Oppenhagen fylder 67 år

Sonja Oppenhagen
Sonja Oppenhagen
Foto: Birger Storm
Sonja Oppenhagen har nået folkepensionsalderen, men spiller lige nu i stor rolle på Folketeatret - og hun er med i årets julekalender på TV 2 "Juleønsket"

Sonja Oppenhagens fødder har båret hende langt i dansk teater, film og TV, selv om hun i 60'erne måtte opgive en lovende karriere som balletdanser på grund af dårlige fødder. 11. december, fylder hun 67 år og kan se tilbage på en fin karriere som skuespiller. Og det netop som nye generationer lærer hende at kende i TV 2-julekalenderen "Juleønsket" - og fra 28. december kan vi igen nyde hende i TV 2's "Badehotellet".

Den begyndte i Morten Korch-filmen "Næsbygaards arving" i 1965 og er dags dato nået til Folketeatrets opsætning af "Skærmydsler", hvor hun fornylig måtte træde til som afløser for en udmattet Ghita Nørby.

Sonja Oppenhagen bedårende i Matador

På TV debuterede hun allerede i 1964 i sit oprindelige fag som balletdanser, da hun juleaften dansede titelpartiet i balletversionen af "Den lille pige med svovlstikkerne". I 1970'erne var hun sjov i TV-satiren "Uha-Uha" og bedårende som modehandler Arnesens unge kone, Vicki Arnesen, i "Matador".

Derudover har hun spillet på stort set samtlige danske teaterscener i alle tænkelige roller.

Lille, vævre Sonja Oppenhagen er et aktivt menneske, også udenfor sit fag, hvor hun har engageret sig i Kunstnere For Fred.

Hun har været gift tre gange og er mor til skuespillerkollegaen, Anne Oppenhagen Pagh, som hun fik med sin første mand, Klaus Pagh.

LÆS MERE: Sonja Oppenhagen: Vi har brug for "Badehotellet"

Vi siger til lykke til Sonja Oppenhagen med denne lille buket af dejlige fotos:

GALLERI: Sonja Oppenhagen (Foto: ALLER MEDIA)

Læs mere om: