19. dec. 2015
Af Henrik Salling

Prinsesse Benedikte åbner kostbar udstilling

Prinsesse Benedikte.
Prinsesse Benedikte.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Sikkerheden er i top, når prinsesse Benedikte åbner udstilling med Zarens hofjuvelér, Fabergés, berømte æg.

Prinsesse Benedikte er i sin egenskab af protektor for Koldinghus selvskreven til at åbne udstillingen, ”Fabergé – Zarens hofjuvelér og forbindelsen til den danske kongefamilie” på Museet på Koldinghus. Det sker den 12. maj 2016. Museet har længe holdt kortene helt tæt til kroppen, for der er tale om en helt unik udstilling, hvor genstandene fra den danske kongefamilies samling er helt afgørende. Og så er der i den grad også tale om en særdeles kostbar udstilling. Museet er dog vandt til at have meget kostbare udstilling. I 2015 har de vist en international udstilling om den danske sølvkunstner, Georg Jensen.

De russiske påskeæg

Den kommende udstilling indeholder juvelérkunst skabt af den russiske zars hofjuvelér Peter Carl Fabergé og vil vise sjældent udstillede Fabergé-genstande, som alle har en unik historie, og som i dag stadig bruges af den danske kongefamilie.

Hofjuvelér Peter Carl Fabergé er blandt andet kendt for sine påskeæg, som han leverede til den russiske zarfamilie fra 1885 og frem til Den Russiske Revolution i 1917.

VIDEO: Se alle de skønne øjeblikke i 2015 i kongehuset

På udstillingen vil publikum få mulighed for at se både private brugsgenstande og officielle værker, der blev skabt i anledning af kroninger, jubilæer eller kongelige bryllupper.

Udstillingen kan opleves fra den 13. maj til den 25. september 2016.

Se billederne af altid smarte prinsesse Benedikte herunder

GALLERI: Prinsesse Benedikte 2015-outfits

Læs mere om: