22. apr. 2016
Af Stine Schou

Prinsesse Estelle og familien samles i dag

Den svenske kongefamilie, med undtagelse af prinsesse Madeleine, samles fredag til gudstjeneste for den nyfødte, prins Alexander.

Den svenske kongefamilie samles i dag, fredag, til taksigelsesgudstjeneste, te deum, for prinsesse Sofia og prins Carl Philips nyføde søn, prins Alexander. Det sker kl. 12.15 i Slotsskyrkan i Stockholm.

LÆS MERE: Dronning Silvia om den lille prins: De har valgt et meget smukt navn

Te Deum er en gammel, kirkelig ceremoni, der i kongelig sammenhæng finder sted i forbindelse med vigtige hændelser i kongehuset. Se billederne fra sidste te deum, der blev holdt for kronprinsesse Victoria og prins Daniels søn, prins Oscar - her løb storesøster Estelle med opmærksomheden. Klik gennem galleriet ovenfor og se den søde storesøster.

Prinsesse Sofia bliver hjemme med Alexander

Prinsesse Sofia kommer naturligvis ikke med til te deum, da hun er hjemme med den tre dage gamle Alexander, der kom til verden tirsdag aften.

Familien må også undvære prinsesse Madeleine, der er forhindret på grund af møder i New York.

- Prinsesse Madeleine har været med dronning Silvia på arbejde der og vil gerne færdiggøre det. Eftersom hele familien kommer til Sverige i næste uge (i forbindelse med kong Carl Gustafs 70-års fødselsdag, red.), er det svært for hende at rejse nu, fortællder den svenske hofchef.

Gå ikke glip af en nyhed eller en fordel. Klik her og meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev!

Læs mere om: