6. jun. 2016
Af af Marianne Singer i Helsingborg

Dronning Silvia og kong Carl Gustaf besøger dronning Ingrids gamle sommerhave

Dronning Silvia og kong Carl Gustaf.
Dronning Silvia og kong Carl Gustaf.
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
Kong Carl Gustaf og dronning Silvia nød på nationaldagen Sofieros vidunderlige slotshave og fik også tid til at beundre dronning Margrethes kunst.

Den svenske kongefamilie fejrer i år nationaldagen både i Stockholm og Helsingborg. På Sofiero Slot i Helsingborg er festen allerede i fuld gang med kong Carl Gustaf og dronning Silvia som de fornemme æresgæster.

Det er her dronning Ingrid tilbragte mange af sine barndoms somre og senere i sit voksenliv var på besøg med sin familie. Anledningen til det kongelige besøg er at Sofiero Slot i år fejrer 150 års jubilæum, idet kronprins Oscar og prinsesse Sophia som de første flyttede ind på slottet i 1866. LÆS MERE: Dronning Silvia fejrer kongen med ABBA-fest

Dronning Silvia elegant i blå

Kong Carl Gustaf og en elegant dronning Silvia i blåt ankom til det smukke slot klokken ti om morgenen, hvor de blev modtaget af flere hundrede glade mennesker, der viftede med de blå-gule farver. Derefter åbnede kong Carl Gustaf og dronning Silvia slottets nye udstilling "Kungligt Konstnärskap" med blandt andet kunst kreeret af dronning Margrethe og industrielt design af prins Carl Philip. Kong Carl Gustaf og dronning Silvia havde et travlt program så allerede et kvarter efter ventede næste punkt, da kong Carl Gustaf i strålende solskin tog det første spadestik til den kommende bro, Sophias bro, over rhododendronravinen.

Tusindvis af duftende blomster

Med store smil på læben gav kong Carl Gustaf og dronning Silvia sig derefter god tid til at hilse på de mange fremmødte i jubilæumshaven. Derefter blev de vist rundt i de smukke omgivelser med tusindvis af duftende og farverige blomster. Efter en tur igennem den store, frodige pergola var det tid til frokost, og derefter holder kong Carl Gustaf sin store nationaldagstale under jubilæumsshowet.

Vind drømmerejse – deltag gratis

Læs mere om: