30. okt. 2017
Af Helle Skram de Fries

Henriette Løve efter sin dans med Steen Lund: Jeg flyver stadig på en sky

Henriette Løve og Steen Lund
Henriette Løve og Steen Lund
Foto: Lars H. Laursen
Det var en stor oplevelse for 43-årige Henriette Løve at danse til Knæk Cancer, og hun er dybt rørt over alle de fine hilsner, hun får på Facebook.

- Jeg har slet ikke tillægsord nok til at beskrive, hvor fantastisk det var at danse på Det Kongelige Teater sammen med Steen Lund. Jeg flyver på en sky, og jeg bliver genkendt på gaden, fortæller Henriette Løve, der bor med sin familie i den lille by Slimminge mellem Køge og Ringsted.

Henriette Løve var én af de tre med cancer tæt inde på livet, der fredag den 27. oktober dansede i ”Vild med dans”-Knæk Cancer.

-Her bagefter er det meget rørende at læse alle de søde kommentarer og ”synes godt om” på Facebook, fortæller Henriette Løve.

Rørt af søde kommentarer

Blandt andet på BILLED-BLADETS Facebook-side har Henriette Løve fået mange søde kommentarer.

- Det rører mig rigtig meget, at folk, der slet ikke kender mig, bruger deres tid på det.

Henriette Løve har været sammen med sin mand Tony, siden hun var 19 år gammel. Parret har fire sønner, Oliver, der fylder 13 juleaften, Noah på 11, Oscar på fem og Elliott på tre og et halvt år.

I 2015 fik Henriette konstateret alvorlig brystcancer, der havde spredt sig til indre organer.

Lægerne havde flere gange sendt hende hjem med besked om, at der ikke var noget galt, så canceren blev først konstateret sent, og familien fik at vide, den var uhelbredelig.

Canceren er næsten væk

Noget af det første Henriette tænkte var, at hendes børn ikke skulle miste deres mor.

I dag er canceren næsten helt væk.

- Jeg har været heldig, at min krop har reageret så godt på medicinen. Og så er det lykkedes mig – sammen med min familie – at bevare positiviteten. Det, tror jeg, er lige så vigtigt som medicinen.

En glædelig nyhed

Da BILLED-BLADET talte med Henriette Løve mandag den 30. oktober, havde hun endnu en glædelig ting at berette.

- I dag er min første dag uden kemo, fordi jeg skal til den sidste scanning den 8. november. Her får jeg så at vide, om jeg er helt kræftfri. Så i dag kan jeg spise, hvad jeg er lyst til. Det kan man ikke helt, når man får kemo, lyder det fra en glad Henriette, der slutter:

- Jeg er slet ikke færdig med at danse. Det har været SÅ sjovt at danse rumba, så min mand, Tony, har lovet mig, at vi skal gå til dans!

https://imgix.billedbladet.dk/20171027_lhl2238_0.jpg
Foto: Lars H. Laursen

Læs mere om: