20. feb. 2018
Af Niels Burgos

Nu er prins Henrik bisat

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/20180220-111451-l_46mb.jpg
Foto: Ritzau Scanpix
Efter næsten en uge med flagene på halv stang er Dannebrog nu gået til tops overalt i landet.

Præcis klokken 11.43 blev jordpåkastelsen foretaget - og prins Henrik bisat. Over hele landet ringede klokkerne en sidste gang for prinsen, som sov ind tirsdag i sidste uge. Siden da har der været flaget på halv stang fra alle statslige bygninger - men i samme øjeblik, bisættelsen havde fundet sted, gik Dannebrog til tops. Dermed markeres landets endelige farvel til manden, som var vores prins i over 50 år.

Også plads til smil

Forud var gået en smuk og følelsesladet bisættelse, hvor der også var plads til smil over mange gode minder med prinsen. Den kongelige familie var tydeligt påvirket af, at det nu var det endelige farvel til en elsket ægtemand, far, svigerfar og grand-papa.

I den seneste uge har tusindvis af danskere fra alle samfundslag og i alle aldre sagt farvel til prins Henrik - hver på deres måde. Nogle har lagt blomster, andre tændt et lys - og næsten 20.000 valgte at defilere forbi prinsens båre, der stod castrum doloris i Christiansborg Slotskirke.

Der er nu sagt farvel til prinsen for sidste gang - men hofsorgen vil fortsætte endnu i tre uger. Det betyder, at alle ved hoffet bærer sort - og at al deltagelse i festlige begivenheder er aflyst.

Du kan sende dine hilsner og varme tanker til dronningen og familien på BILLED-BLADETs særlige kondolence-side her

Læs mere om: