25. maj. 2018
Af Trine Larsen

Premiere i Bakkens Hvile: Christian Kjær løfter arven efter prins Henrik

Christian Kjær
Christian Kjær
Foto: Birger Storm / BILLED-BLADET
Den 25. maj var der premiere i den gamle syngepige-pavillion, Bakkens Hvile, på Dyrehavsbakken. En elsket person var savnet blandt publikum - prins Henrik, der var en nær ven af Bakkens Hvile.

Sommeren er for alvor kommet, når Bakkens Syngepiger i Bakkens Hvile har premiere. Det havde de spektakulære piger torsdag den 24. maj efter godt en måneds prøver, der begyndte mens vejret udenfor viste minusgrader.

Det havde helt forandret sig ved premieren, hvor et humørfyldt premierepublikum sørgede for høj stemning i salen, mens syngepigerne på scenen sørgede for underholdning i topklasse. Frække syng-med sange, blandet med nostalgi, pailletter, tyl og strømpebånd under de festlige og flotte kjoler er indbegrebet af en festlig aften i den 140 år gamle syngepige-pavillion.

Penge i kavalergangen

Således var flere fra publikum oppe og sætte pengesedler i syngepigernes strømpebånd, som de kalder "sparekasser". Og enkelte sneg også sedler ned i syngepigernes veludviklede kavaller-gang.

Kammerherre og advokat, Christian Kjær, der tidligere år har overværet festlige aftner i Bakkens Hvile sammen med vennen prins Henrik, nøjedes dog med at sætte et par store sedler i pigernes strømpebånd og fik så til gengæld et kys og en rose, som han galant forærede hustruen Susan Astani-Kjær. Hun havde en festlig aften ved premieren, hvor hun skiftevis grinede og græd - ikke mindst under syngepigernes bevægede hyldest til prins Henrik, som de mindedes fra scenen.

Ny syngepige fik debut

Og i går ved premieren kunne det festlige underholdningssted, der er det eneste af sin art i verden, præsentere en ny bakkesangerinde, jazz-sangerinden Ann Farholt, der med sin meget dybe, lidt hæse stemme fik givet de pikante sange en ekstra kant og tone.

Ann Farholt har for år tilbage været gæste-solist i Bakkens Hvile, men nu er den høje festlige sangerinde tilbage i folden hos Dot Wessmann, der ejer Bakkens Hvile, og også selv står på scenen sammen med syngepigerne Tina Grunwald, Lone Jensen og Sara Gadborg, der kom til sidste år. Ved klaveret sidder som sædvanlig den dygtige pianist Kenneth Sichlau, der akkompagnerer syngepigernes viser.

Opmærksomme gæster kunne også glæde sig over et par nye sjove numre bl.a. skrevet af Sigurd Barrett, men trods de nye sange til syngepigerne, bliver de gamle sange ikke glemt. For de gamle traditioner værner man om i Bakkens Hvile.

Læs mere om: